19. specializovaná konference SHP – Vertikální komunikace, která se měla konat v Brně ve dnech 29.9.–2.10.2020, se ruší

Vážené kolegyně, vážení kolegové, milí přátelé,

19. specializovaná konference SHP – Vertikální komunikace, která se měla konat v Brně ve dnech 29.9.–2.10.2020, se bohužel ruší. Primární důvod je Vám jistě zřejmý, zhoršující se epidemiologická situace v ČR a opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, která mohou být kdykoliv ze dne na den zpřísněna. V návaznosti na opatření MZ ČR opětovně přikazující nošení roušek ve všech budovách s výjimkou bydliště nebo místa ubytování, zakázala dne 9.9.2020 generální ředitelka Národního památkového ústavu všem zaměstnancům NPÚ účast na konferencích organizovaných jinými subjekty a nařídila zrušit, příp. přesunout konference pořádané Národním památkovým ústavem. Protože se na organizaci letošní konference podílelo i územní odborné pracoviště NPÚ v Brně a protože se konference měl zúčastnit velký počet pracovníků NPÚ, nemáme jinou volbu.

Všem, kdo již na účet Sdružení pro SHP zaslali konferenční poplatek, bude tento neprodleně vrácen na účet, z něhož byl konferenční poplatek odeslán. Pokud byste v dohledné době peníze zpět neobdrželi, informujte, prosím, radu Sdružení na e-mail: shp@svornik.cz.

Velmi Vám děkujeme za Váš zájem se letošního ročníku odborné konference SHP v této nesnadné době zúčastnit. Snad brzy nastanou lepší časy a s Vámi se všemi se budeme moci sejít ve stejném městě na konferenci SHP se stejným hlavním tématem, a to již v tradičním červnovém termínu v příštím roce.

S omluvou a srdečným pozdravem

Rada Sdružení pro stavebněhistorický průzkum, z.s.