Archeologické a stavebněhistorické poznání města Pardubic 2014

dovolujeme si Vás upozornit na pracovní kolokvium týkající se archeologického a stavebněhistorického poznání města Pardubic. Setkání se bude konat 25. 11. 2014 ve VČM v Pardubicích. Vaši případnou účast je nutné potvrdit organizátorům (viz. přiložený program).

pard16

Nedávné záchranné archeologické výzkumy v oblasti západního obvodu historického jádra města Pardubic oživily diskusi o stáří, vývoji a podobě opevnění této významné lokality. Vznikla nutkavá potřeba vytvořit přesnější obraz prozkoumanosti jádra města z archeologického a stavebněhistorického hlediska, který by umožnil nová zjištění zasadit do celkového kontextu. Malá publikovanost výsledků a obecně nevelká povědomost o nich vedla k úvaze uspořádat na toto téma otevřené odborné kolokvium, především pro vyzvané hosty, kteří se na výzkumech a průzkumech podíleli. Cílem tohoto setkání bude sdílení informací i předložení interpretací, hypotéz vzešlých z výzkumů a průzkumů. Věříme, že forma pracovního kolokvia nezatíží již tak pracovně vytížené odborníky a bude místem pro zhodnocení jejich poznatků.

Více informací naleznete v přiloženém programu.

Za organizační tým organizací: VČM v Pardubicích, NPÚ ÚOP v Pardubicích, Univerzita Pardubice, F. R. Václavík – B. Šeda s.r.o.

František R. Václavík

Napsat komentář